Mi nem csak vizsgálunk, gyógyítunk!

Betegség Cimkék: aranyér

Coloproctológiai betegségek

A coloproctológia a vastagbél és a végbél betegségeivel foglalkozó gastroenterológiai terület. A coloproctológiai betegségek tünetei: a székelési szokás megváltozása, székrekedés, hasmenés, véres széklet, inkomplett kiürülés érzése a végbélből, széklet tartási zavar, széklet kiürítési zavar, végbél fájdalom, viszketés megjelenése.

Colitis ulcerosa

A colitis ulcerosa a vastagbél ismeretlen eredetű, a végbelet érintő és a vastagbél felsőbb szakaszai irányban változó távolságra terjedő gyulladásos betegsége. Visszaesések (relapsusok) és javuló állapot (remisszió) jellemzik.

Végbél előreesése: anális prolapszus (analis prolapsus)

A végbél nyálkahártyája előreesése során a végbélnyílásban megjelenik a nyálkahártya esetleg maga az egészen kifordult végbél. Masszív székrekedés, vagy székletürítés alatti erős préselés, esetleg krónikus aranyeres problémák / végbél polypok is közrejátszhatnak a létrejöttében.

Végbél viszketés, anus viszketése

A végbélnyílás viszketése leginkább az anus-nyílás bőrének betegsége. A bőrben lévő idegvégződések irritációjának következtében az epidermis-dermis határon lévő fájdalom érző idegvégződések túlérzékenyítettek.

Comesa
Medical Measurement Systems
Pdk Logo K
Allegro Logo
Generali
Otp Ep
Aranykor
Axa
Mkb