A bőrgyógyászaton belül az egyik nagyon fontos, és sokat hangsúlyozott terület az anyajegyek vizsgálata, illetve a bőrrák szűrése. A fenti vizsgálat nagyon egyszerű módon, egy polarizált fényt kibocsátó, nagyítóval ellátott készülékkel elvégezhető, esetenként 10-15 percet vesz igénybe.

A pikkelysömör, atópiás dermatitis és az ekcéma kezelése rendszeres gondozást igényel, a megfelelő terápia kiválasztása meghatározza a betegség későbbi kimenetelét.

A tinédzserkor gyakori problémája a pattanásos bőr, amely kezeletlen állapotban hegek hátrahagyásával maradandó esztétikai problémát okoz.

Az idősebb életkorban kialakuló lábszárfekély megfelelő kezeléssel ugyancsak karbantartható, a jól kiválasztott kötszeres kezelés a beteg életminőségét jelentősen befolyásolja.

A vírusos szemölcsök, a nyakon, hónaljban kialakuló fibromák eltávolítása az ambuláns kezelés keretein belül könnyedén megoldható.

Napjainkban egyre gyakrabban jelentkeznek gyulladásos bélbetegségek, melyek a bőrre, vagy az ízületekre is hatással lehetnek. Más betegségeknél is gyakran tapasztaljuk, hogy jellegzetes bőrtünetek mutatnak rá a háttérben lappangó belszervi eltérésre. Az ilyen jellegű, sokszor immunológiai mechanizmussal kialakuló betegségek kezelése során fontos, hogy ne csak egy-egy szervrendszert kiragadva kezeljük a beteget, hanem a tünetek komplexitását figyelembe véve, a belszervi tüneteket és a bőrtüneteket egységes egészként tekintve átfogó terápiát adjunk.

Bővebb információ a beavatkozásokról