Mi nem csak vizsgálunk, gyógyítunk!

Kapszula-endoszkópia: NEM MINDEGY, HOGY MILYEN KAPSZULÁT HASZNÁLUNK!


Sokan tartanak az endoszkópos vizsgálatoktól. Most az Ő számukra tudunk ajánlani fájdalom-mentes vastagbél tükrözést kapszula-endoszkópia formájában. Rendelőnkben a legkorszerűbb Given kapszula-endoszkóp rendszerrel történnek a vékony- és vastagbél vizsgálatok. A lenyelt kapszulát a gyomor-bélrendszer mozgása viszi végig, miközben folyadék, bélmozgató gyógyszeres hatással szabályozuk a kapszula-endoszkóp előre haladásának sebességét. TUDJA-E, HOGY KÜLÖNBÖZŐ KAPSZULÁK LÉTEZNEK, MELYEKET A VIZSGÁLANDÓ SZERVTŐL FÜGGŐEN KELL MEGVÁLASZTANI? Okos GIVEN Pillcam colon2 kapszula: 2 irányban fényképez, 2-2/sec – nyelőcső, gyomor-, vékonybél területén, majd a vastagbélbe belépve 14-14/sec mintavételre emeli a képrögzítés gyakoriságát. Kis látószögű, alacsony mintavételi frekvenciás kapszula: 1 irányban fényképez 170 fokos szögben, 2/sec frekvenciával: vékonybél betegségek diagnosztizálására Kinek ajánljuk? Azoknak, akik vastagbél rákszűrést szeretnének, ismeretlen eredetű bélrendszeri vérzésük van, hasfájásuk okát nem találták meg, lisztérzékenység gyanúja merült fel, Crohn betegség merült fel, de nem tudták megerősíteni más képalkotó vizsgálattal, gyermekek endoszkópos vizsgálata helyett. Kérdéseivel keresse orvosainkat!

Kapszula endoszkópia

A kapszula endoszokópia olyan vizsgálómódszer, ahol egy 1.5X0.8 cm-es kapszulába fényforrás, kamera, elem, kommunikációs modul került beépítésre, mely rádióhullámon keresztül juttatja ki a vevő egység felé a szervezetben, bélben készített fényképeket.

A lenyelt kapszula endoszkóp (kapszula), kellő előkészítés után a gyomor-bélrendszer mozgásával, illetve gyógyszeres segítséggel jut végig a vizsgálni kívánt területen. Majd a széklettel együtt távozik a szervetből. A kapszula egyszer használatos, nem kerül újrafelhasználásra.

S kapszula-endoszkópiához használt kapszula optikája, látószöge, mintavételi frekvenciája attól függ, hogy mely szervet kívánjuk vizsgálni vele. Vékonybél kapszula egy irányban 2/sec, a vastagbél kapszula 2 irányban, 2×170 fokos szögben készít felvételt 34 (2×17)/sec mintavételi frekvenciával.TUDJA-E, HOGY KÜLÖNBÖZŐ KAPSZULÁK LÉTEZNEK, MELYEKET A VIZSGÁLANDÓ SZERVTŐL FÜGGŐEN KELL MEGVÁLASZTANI?
Okos GIVEN Pillcam colon2 kapszula: 2 irányban fényképez, 2-2/sec frekvenciával, majd a vastagbélbe történő átlépést követően 14-14/sec mintavételi frekvenciára növeli a fényképek készítését a vastagbélben. Ennek az az oka, hogy a vastagbél rohamperisztaltikája alatt olyan nagy mozgásokat végez a kapszula, hogy csak kellően magas mintavételi frekvencia képes rögzíteni ez alatt a változásokat.

Kis látószögű, alacsony mintavételi frekvenciás kapszula: 1 irányban fényképez 170 fokos szögben, 2-3/sec frekvenciával: vékonybél betegségek diagnosztizálására, olyan szervbe való ami hirtelen nagy mozgásokat nem végez.

A vizsgálat fájdalmatlan. A vékonybél nyálkahártyájának belső felmérésére, gyulladás, daganat, vérzésforrás keresésére alkalmas. A vastagbél kapszula endoszkópos vizsgálata azok számára ajánlott, akik egyszerűen szűrés képpen választják a technikát a szokásos vastagbél tükrözéses (colonoscopos) eljárással szemben.

Gyermekek számára fájdalmatan módja a gyomor-bélrendszer nyálkahártyájának vizsgálatára: polyposis, gyulladásos bélbetegség: Crohn, colitis ulcerosa, esetleg daganatos betegség kimutatására.

Részletekért forduljon rendelőnkhöz!

Colon2 Capsula 2

Biosafety 3 szerinti ellátás

Több betegünk is jelezte felénk, hogy az új járványügyi rendelet szerint egynapos sebészet végezhető Covid PCR teszt elvégzése nélkül is, ezért utánajártunk az illetékes hatóságnál.

Új kapszula-endoszkópos rendszerünk munkába állításának bejelentése

Mi a kapszula-endoszkópia? Az eljárás lényege az, hogy egy kisméretű (kb. vitamintablettának megfelelő) kapszula természetes úton végighaladva az emésztőrendszeren képeket készít a vékony-, vagy vastagbél nyálkahártyájáról

RENDELŐBÉRLET

VILLA DOCTORIS MEDICI MAGÁNRENDELŐ ÉS DIAGNOSZTIKAI KÖZPONT jól felszerelt rendelőiben rendelési idő bérelhető.

Comesa
Medical Measurement Systems
Pdk Logo K
Allegro Logo
Generali
Otp Ep
Aranykor
Axa
Mkb