Mi nem csak vizsgálunk, gyógyítunk!

INKONTINENCIA ÉS SZÉKLET KIÜRÍTÉSI KÉPTELENSÉG

BIOFEEDBACK KEZELÉS RENDELŐNKBEN INKONTINENCIA ÉS SZÉKLETÜRÍTÉSI KÉPTELENSÉG, SZÉKREKEDÉS ESETÉN

BIOFEEDBACK KEZELÉS INKONTINENCIA ESETÉN

A biofeedback kezelés lényege az operatív kondícionálás. Végbélbe felhelyezett ballonkatéterrel, manometriás rendszer segítségével megtanulja a külső záróizom összehúzását akkor, ha a ballon felfúvódik (széklet imitálása).

Meg lehet tanítani arra a beteget, hogy a “széklet” (ballon) érzékelésekor a hasizmot lazítsa, a külső záróizmot húzza össze. Ezáltal a hasűri nyomás csökken, a sphincter ellenállása javul, ezáltal a nyomásgrádiens a külvilág felé csökken, az inkontinencia tünetei enyhülnek.

Az érzékelés javulását is el lehet érni, ballon térfogat tudatos, folyamatos változtatásával.

Több, mint 500 betegen végzett prospektív vizsgálatban tüneti javulás volt elérhető az esetek 72%-ában. A javulás 1 évig kimutatható volt, az inkontinencia súlyossága csökkent, vagy megszűnt, a nyugalmi és szorítási sphincternyomás nőtt.

A biofeedback kezelés SZÉKREKEDÉSBEN

A biofeedback kezelés deszcendáló perineum szindróma esetén az első választandó módszer. Miután maga a betegség a gáttáj izomzatának túlnyújtása következtében jön létre a túlnyújtás az ott futó perifériás idegegek traumáját hozza létre a külső anus záróizom és a puborectalis izom progresszív denervációját előidézve. Előrehaladott esetben inkontinencia fejlődik ki emiatt. Nem súlyos formák kezelésében a biofeedback kezelés, vagyis a gáttáj izomzatának manometria segítségével történő erősítése, a paradox izomösszehúzódások elkerülésének megtanítása az esetek több mint felében objektíve, videofluoroszkópiával mérhető javulást tud elérni.

A hetente több alkalommal végzett biofeedback kezelés jó hatását írta le több coloproktológiai centrum a lassú colon tranzitú székrekedésben is. A módszer bevezetéséhez képzett asszisztens, manometria, EMG, speciális software szükséges, ezért csak coloproctológiai centrumokban elérhető. Fontos, hogy a beteg jól kollaboráljon, a kezelés még így is heteket vesz igénybe.

A BIOFEEDBACK KEZELÉS RENDELŐNKBEN ELÉRHETŐ! FORDULJON HOZZÁNK BIZALOMMAL BETEGSÉGÉVEL, A LEGKORSZERŰBB ELLÁTÁST BIZTOSÍTJUK AZ ÖN SZÁMÁRA!

Biosafety 3 szerinti ellátás

Több betegünk is jelezte felénk, hogy az új járványügyi rendelet szerint egynapos sebészet végezhető Covid PCR teszt elvégzése nélkül is, ezért utánajártunk az illetékes hatóságnál.

Új kapszula-endoszkópos rendszerünk munkába állításának bejelentése

Mi a kapszula-endoszkópia? Az eljárás lényege az, hogy egy kisméretű (kb. vitamintablettának megfelelő) kapszula természetes úton végighaladva az emésztőrendszeren képeket készít a vékony-, vagy vastagbél nyálkahártyájáról

RENDELŐBÉRLET

VILLA DOCTORIS MEDICI MAGÁNRENDELŐ ÉS DIAGNOSZTIKAI KÖZPONT jól felszerelt rendelőiben rendelési idő bérelhető.

Comesa
Medical Measurement Systems
Pdk Logo K
Allegro Logo
Generali
Otp Ep
Aranykor
Axa
Mkb