Mi nem csak vizsgálunk, gyógyítunk!

Fruktóz intolerancia

A nád- és répacukor használata az iparban, kisiparban jelentősen csökkent az elmúlt évtizedekben. Sokkal olcsóbban és nagyobb mennyiségben állítható elő, könnyebben kezelhető, és erősebb édes ízt idéz elő a magas fruktóztartalmú (55-80%) kukoricaszirup, ami felváltotta a répa-, és nádcukrot. Ezt az édesítőt kukoricakeményítő hidrolízisével előállítják elő 1969 óta. Ez által a gyümölcscukor (fruktóz ) bevitel meredeken nőtt az elmúlt 20-25 évben

1979-ben az USA-ban a fruktózbevitel átlagban 36g/nap volt: amiből 13g gyümölcsben, 24g édesítőszerként került be az emberi szervezetbe. 1988-1994 átlagos fruktózbevitel: 54,5g/nap-ra növekedett, ami 50%-os emelkedés.

Európában a legalacsonyabb fruktózbevitel Finnországé, ahol 11-20g/nap/fő fruktózt fogyasztanak.

A magyarországi helyzet rossz. Magas fruktóztartalmú kukoricaszirup (HFCS) fogyasztása a FAO (Food and Agricultural Organization of the United Nations) adatai alapján az USA után Magyarország a második helyen áll: 16,85kg/fő/év fogyasztással. Ez 60%-os HFCS oldattal számolva napi 28g fruktózt jelent, amihez hozzájön a gyümölcsökkel és zöldségekkel bekerülő kb. 10-15g fruktóz/nap.

Hogyan kerül a fruktóz a szervezetbe?
Mik a fruktóz intolerancia tünetei és kezelése?

Bővebben az alábbi linken olvashat:
Fruktóz (gyümölcscukor) intolerancia

Biosafety 3 szerinti ellátás

Több betegünk is jelezte felénk, hogy az új járványügyi rendelet szerint egynapos sebészet végezhető Covid PCR teszt elvégzése nélkül is, ezért utánajártunk az illetékes hatóságnál.

Új kapszula-endoszkópos rendszerünk munkába állításának bejelentése

Mi a kapszula-endoszkópia? Az eljárás lényege az, hogy egy kisméretű (kb. vitamintablettának megfelelő) kapszula természetes úton végighaladva az emésztőrendszeren képeket készít a vékony-, vagy vastagbél nyálkahártyájáról

RENDELŐBÉRLET

VILLA DOCTORIS MEDICI MAGÁNRENDELŐ ÉS DIAGNOSZTIKAI KÖZPONT jól felszerelt rendelőiben rendelési idő bérelhető.

Comesa
Medical Measurement Systems
Pdk Logo K
Allegro Logo
Generali
Otp Ep
Aranykor
Axa
Mkb