Mi nem csak vizsgálunk, gyógyítunk!

A vastagbélrák előfordulási gyakorisága jelentősen nő a 20-49 éves lakosságban az Egyesült Államokban

A vastagbélrák (colorectalis carcinoma-CRC) a harmadik leggyakoribb daganatos betegség, és a második vezető rákos halálok az Egyesült Államokban. A Journal of Adolescent and Young Adult Oncology 3 (4):176-184), 2014 című orvosi folyóiratban publikált tanulmány szerint bár az 50 év alatti lakosságban a vastagbélrák előfordulási gyakorisága messze kisebb az 50 év felettiekben észlelt gyakoriságnál, azonban 2009 óta (Cancer Epidemiol. Biomarkers Prev. 18(6):1695-1698,2009 ) ismert , hogy előfordulási gyakorisága jelentős növekedést mutat. Ezt erősítette meg a fenti, Californiában végzett tanulmány. Az 50 év alattiakban diagnosztizált CRC-s betegség előrehaladottabb stádiumban és kevésbé gyógyítható állapotban kerül felismerésre, mint az 50 év felettiek vastagbélrákja! Miután az Egyesült Államokban az 50 év felettieket endoscoppal szűrik, ezért felmerült az ennél fiatalabbakra történő szűrés kiterjesztése is.

Biosafety 3 szerinti ellátás

Több betegünk is jelezte felénk, hogy az új járványügyi rendelet szerint egynapos sebészet végezhető Covid PCR teszt elvégzése nélkül is, ezért utánajártunk az illetékes hatóságnál.

Új kapszula-endoszkópos rendszerünk munkába állításának bejelentése

Mi a kapszula-endoszkópia? Az eljárás lényege az, hogy egy kisméretű (kb. vitamintablettának megfelelő) kapszula természetes úton végighaladva az emésztőrendszeren képeket készít a vékony-, vagy vastagbél nyálkahártyájáról

RENDELŐBÉRLET

VILLA DOCTORIS MEDICI MAGÁNRENDELŐ ÉS DIAGNOSZTIKAI KÖZPONT jól felszerelt rendelőiben rendelési idő bérelhető.

Comesa
Medical Measurement Systems
Pdk Logo K
Allegro Logo
Generali
Otp Ep
Aranykor
Axa
Mkb