Mi nem csak vizsgálunk, gyógyítunk!

COVID aktuális

Eljárásrend változása 2021. 11. 02.

Tisztelt Betegeink!

A koronavírus fertőzöttek esetszámának gyors emelkedése miatt a Király Klinika kórházkigénikus főorvosa, figyelembe véve a hatályos hazai és nemzetközi eljárásrendeket, 2021. november 2-tól az alábbi szigorításokat lépteti életbe:

Miután az  endoszkópos beavatkozások aeroszolképző, járványügyi szempontból legmagasabb COVID kockázati kategóriába tartoznak, vizsgálatainkat továbbra is BIOSAFETY 3 szerinti eljárásrend szerint végezzük.

A 2021. júliusi tisztifőorvosi utasítás szerint védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára nem volt szükséges 48 órán belüli negatív PCR eredmény az endoszkópos beavatkozásokhoz. Mivel azonban a korábban oltottak között is nagy arányban jelen vannak fertőzöttek, akik az oltás miatt súlyos betegséget nem kapnak, de tovább adhatják a fertőzést, ezért minden endoszkópos beavatkozás előtt COVID antigén gyorstesztet végzünk
Az antigén gyorsteszt vizsgálat díja 10.000Ft.

Az óvintézkedések a betegek között a fertőzés átadását, és a személyzet biztonságát egyaránt szolgálják. Kérjük szíves megértésüket! 

Eljárási rend változás!

Érvényes védettségi igazolvány esetén endoszkópiához nem szükséges 48 órán belüli negatív SARS-CoV-2 PCR teszt eredmény

A 2021.07.07-én kelt, 35580-4/2021/EÜIG iktatószámú országos tisztifőorvosi levélnek megfelelően, a Király Klinika járványügyi előírások szerinti eljárásrendje az alábbiak szerint módosul:

Invazív beavatkozás feltétele az érvényes védettségi igazolvány, ennek hiányában a beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív SARS-CoV-2 PCR teszt eredmény és a beavatkozás napján elvégzett negatív antigén gyorsteszt eredmény (ez alól kivétel az akut, sürgősségi beavatkozás és a vérvétel).

Ennek értelmében tehát az érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkezőkre a járványügyi szigorítások előtti eljárásrend érvényes (nem terheli őket PCR vizsgálat és járványügyi csomagok/extra fertőtlenítés költsége).

A recepció előzetesen tájékoztja beteginket ezen enyhítésről, valamint felhívja a figyelmüket, hogy a védettségi igazolvány érvényességének hitelt érdemlő igazolása nélkül nem áll módunkban érvényesíteni a könnyített eljárást, így mindenképpen hozzák magukkal az igazolványukat a vizsgálatra. A fertőzésen átesett és az ellenanyag teszt eredménye alapján kiállított védettségi igazolványoknak korlátozott érvényességi ideje van, melyet a recepciónak ellenőriznie kell (oltott betegek esetén a kártyán nincs érvényességi határidő).

A recepciónak továbbra is tájékozódnia kell a járványügyi kérdések segítségével, és minden gyanús esetben továbbra is a szigorúbb járványügyi rend szerint kell eljárni (jelenteni és további kivizsgálás felé irányítani a beteget).

A fent leírtaknak megfelelően a mai naptól kétféle díjszabás lép életbe.

A recepció a vizsgáló orvos/asszisztencia felé minden esetben jelzi a rendelőbe való belépés előtt, hogy érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező személy következik-e. Az asszisztencia a rendelő fertőtlenítését és szellőztetését a két beteg között ennek megfelelően végzi.

TELJES GASZTROENTEROLÓGIAI ELLÁTÁS A SÚLYOSBODÓ JÁRVÁNY ELLENÉRE IS

A koronavírus növekvő esetszáma ellenére is teljes kapacitással állunk betegeink rendelkezésére, így rövid határidőn belül vállaljuk endoszkópos-, labor-, funkcionális- és képalkotó vizsgálatok elvégzését, a javasolt legmagasabb biztonsági előírásoknak megfelelve.

Ne késlekedjen betegsége kivizsgálásával, keresse recepciónkat a +36 30 443 5259 vagy a +36 72 313 121 telefonszámon.

BIOSAFETY 3 SZERINTI ELLÁTÁS

Több betegünk is jelezte felénk, hogy az új járványügyi rendelet szerint egynapos sebészet végezhető Covid PCR teszt elvégzése nélkül is, ezért utánajártunk az illetékes hatóságnál.

A Tisztiorvosi Szolgálat állásfoglalása szerint az egynapos sebészet hatáskörébe tartozó beavatkozásoknál (pl. bőrfelszínt érintő kimetszések, kisebb proctológiai műtétek stb.) valóban enyhültek a szabályok, azonban az aeroszolképző vizsgálatok (pl. altatás, bronchoscópia, endoszkópos vizsgálatok/beavatkozások) esetében az eljárási rend változatlan maradt, azaz csak 48 óránál nem régebbi negatív Covid PCR eredmény esetén végezhetők el.

Felhívjuk figyelmét, hogy a beoltott személy is lehet fertőzőképes, azonban a vakcina megvédi a szervezetét a súlyos tünetektől, és a potenciálisan halált okozó szövődményektől.

A vizsgálatok során továbbra is BIOSAFETY 3 védelmi előírások szerint járunk el, hogy betegeink, hozzátartozóik és munkatársaink is biztonságban érezhessék magukat.

Megértésüket köszönjük!

JÁRVÁNYÜGYI RENDELKEZÉSEK

A járványügyi előírások betartása érdekében az alábbi kéréssel fordulunk betegeinkhez:

 • Kérjük, hogy a MEGADOTT IDŐRE ÉRKEZZENEK (ne korábban)
 • Vizsgálatra max. 1 KÍSÉRŐVEL jöjjön
 • A KÍSÉRŐ a vizsgálat ideje alatt AZ AUTÓBAN VÁRAKOZZON. Recepciónk értesíteni fogja, ha szükség lesz rá.
 • A betegváróban tartsák az előírt 2m távolságot

BETEGEINKNEK AZ ELLÁTÁS ELŐTT BÜNTETŐJOGI FELELŐSSÉGÜK TUDATÁBAN NYILATKOZNIUK KELL A COVID FERTŐZÉSSEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEKRŐL!

Mindannyiunk biztonsága érdekében a fenti eljárásrendet a harmadik hullám megszűnéséig fenntartjuk.

Megértésüket köszönjük!

Tájékoztatás a Király Klinika működésrendjéről a COVID-19 fertőzésszám növekedése miatti intézkedésekről 2020. szeptember 21-től

A mindenkor a hatályos járványügyi intézkedésnek megfelelően járunk el a betegellátásban.

2020. március 3 óta ezért beavatkozásokat biosafety3 szerinti ellátási eljárás és védelem alapján végezzük, ami az Ön és munkatársaink védelmét egyaránt biztosítja.

Ha Ön kivizsgálást, vagy ellátást szeretne, kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk, az alábbiak szerint:

 1. +36 72 313 121, +36 72 268 206, +36 30 4435259 telefont hívja fel, melyet munkaidőn kívül digitális központunk kezel.
 2. Minden hívást visszahívunk, amennyiben munkaidőn kívül érkezett, a következő munkanapon. Kérjük, figyelje telefonját!
 3. A visszahívás során az EMMI rendeletnek megfelelően arról tájékozódunk, hogy ellátása során koronavírus fertőzés lehetőségével kell-e számolnunk, emiatt kollégáim az ön tüneteire, állapotára, betegségeire, gyógyszerelésére vonatkozó kérdéseket fognak feltenni, ezt elektronikusan rögzítik.
 4. Intézmény várójában és teraszán elhelyezett székeken várakozhat. Amennyiben sok várakozó lenne, kérjük, hogy bejelentkezés után személygépkocsiban szíveskedjenek várakozni, a recepció Önökért megy. Kérjük, hogy az emberek között az 1,5  méteres távolságot tartani szíveskedjenek!
 5. Regisztráció kapcsán az országos tisztifőorvos által megadott, lehetséges COVID kimutatását célzó kérdésekre irásbeli nyilatkozatott kell tenni.
 6. Az aerosol képződéssel járó, magas kockázatú beavatkozásokat elkülönített szárnyban, biosafety3 szerinti eljárásrenddel végezzük.
 7. FIGYELEM! Miután az endoszkópos vizsgálatok (gastroscopia, sigmoidoscopia, colonoscopia) aeroszolt képeznek, ezért a hatályos rendelkezések alapján 48 órán belüli negatív COVID Rt-PCR teszt szükséges elvégzésükhöz. Miután mind a felső-, mind az alsó endoszkópos beavatkozás során intervencióra lehet szükség (poliplevétel, argon plazma éranyajegy esetén, nagymintás biopszia, mucosectomia), ezért 2020.09. 21-től a Dr. Király Gasztroenterológiai Intézet minden endoszkópos beavatkozás előtt úgy készíti fel betegeit, hogy egyetlen COVID teszt elvégzése mellett egy beavatkozással teljeskörű ellátást biztosíthasson betegei számára. A “Járványügyi endoszkópos előkészítési csomag” tartalma: szakorvosi konzultáció, COVID RT-PCR, vérkép, INR, vérvételi díj, biológiai mintavételi díj, szükség esetén vérhigító/vérlemezke kitapadás gátló szedése kapcsán ún. bridging elvégzésén esnek át, továbbá colonoscopia és sigmoidoscopia végzése esetén megkapják ez előkészítő hashajtókat. A csomag díja 55.000 Ft. Amennyiben a beteg maga hoz 48 órán belüli negatív COVID PCR eredményt, a díj 19.500 Ft-tal csökken.
 8. A betegek ellátása, távozása után az ellátó labor teljes területét, bútorzatot átfertőtlenítjük és átszellőztetjük. A következő beteg+kísérője csak ez után léphet be.  Az időpont kiadások kalkulálják a fertőtlenítési időt.
 9. Megérkezéskor ha szükséges, sebészi szájmaszkot kap mindkét belépő, kollégáim  megkérik, hogy az automata kézfertőtlenítő berendezésbe helyezze be kezét, és kövesse a recepció által magyarázott kézfertőtlenítés mozdulatait. Hőt mérünk.
 10. A Dr. Király Gasztroenterológiai Intézett gondozott, rendszeres ellenőrzésre járó betegeit arra kérjük, hogy leleteiket a megszokott módon juttassák el hozzánk, és jelentkezzenek be ellátásra.
 11. Immunszupprimált beteg jelezze a recepción ennek a tényét!

VIGYÁZUNK ÖNRE ÉS MUNKATÁRSAINKRA, HOGY SIKERESEN KIVIZSGÁLJUK ÉS KEZELJÜK, EGYBEN MEGELŐZZÜNK EGY ÚJABB JÁRVÁNYT! MEGÉRTÉSÉT, SEGÍTSÉGÉT ÉS KITÜNTETŐ FIGYELMÉT KÖSZÖNJÜK!

Comesa
Medical Measurement Systems
Pdk Logo K
Allegro Logo
Generali
Otp Ep
Aranykor
Axa
Mkb