Mi nem csak vizsgálunk, gyógyítunk!

Betegség Cimkék: nyomásmérés

Nyelészavarok: achalasia cardiae

Az achalasia a nyelőcsövet érintő leggyakoribb hipermotilitási szindróma. A szó jelentése ,,elernyedési képtelenség” a az állapotra az alsó nyelőcső záróizom tökéletlen elernyedése a jellemző.

Reflux betegség

A reflux a nyelőcsőbe történő gyomor- vagy gyomor+vékonybél tartalom feláramlás. Fiziológiás jelenség akkor, ha étkezéseket követően jelentkezik, és tüneteket nem okoz, rövid ideig tart és alvás alatt praktikusan nem fordul elő. Kóros ha a reflux időtartama elnyújtott, nappal illetve éjszaka étkezéstől függetlenül alakul ki, ha tüneteket okoz, vagy nyelőcső nyálkahártya károsodást, gyulladást idéz elő.

Nyelőcsőrák

A nyelőcső rosszindulatú daganatának (carcinomájának) két eltérő típusa létezik: laphámsejtes (planocellularis) carcinoma és adenocarcinoma. A nyelőcső carcinoma összes szövettani típusának előfordulása 3,3/100.000 fő körüli.

Széklettartási zavar (inkontinencia)

Normál körülmények között a széklet tartás képességének fenntartásában mechanikusan a végbél záróizmai (sphincterei), a nyálkahártya érpárnái, a gátizomzat, a puborectalis izmos gyűrű és az általa megtört állapotban lévő végbél, és a végbél haránt billentyűi (Houston billentyűk) játszanak szerepet.

Comesa
Medical Measurement Systems
Pdk Logo K
Allegro Logo
Generali
Otp Ep
Aranykor
Axa
Mkb